Wednesday

Rakyat Malaysia yang sangat Positif Lepas Kena Saman Laju.RESPECT!

Dipetik daripada FB OH Media!



  • errk saya tuan punya gambar ni, nak wat kronologi sket:
  • gambar ni kejadian sebenar 3bulan lebih lepas
  • saya termissed satu exit di federal hway nak pi keje xikut laluan motor dan terus menuju exit depan pj hilton. nampak kuda putih pastu cilok2 last2 sangkut kat trefik light belakang bas xleh nak gerak mana. abg kuda putih sampai terus tarik kunci hehe. menyedari dan akui salah sendiri maka saya serah jela diri dan bagi kerjasama. asalnya abg polis ni marah2 jugak tapi saya buat lawak sikitla.. yela saya buat salah, polis pulak jalankan kerja dia. masing2 bagi kerjasama kan mudah. last2 sembang sket gelak2 sambil dia tulis saman saya mintak izin amek gambar kenangan dan minta dia senyum. dah kene saman kenela bayar kan, xkanla nak buat muka sedih/hampa/marah. buat muka apa pon tetap kene bayar. baik kita happy
  •  gaji sy besar? tak kot. apa kaitan polis keluarkan saman dengan gaji. polis tak tengok payslip org nak kuarkan saman
    d. moto besar? x jugak. moto beli terpakai dan usaha gigih sendiri dari bawah. kawan2 permotoran yang rapat kenal saya mcmana
  • apa pon minat kita, ada undang2 yang dikuatkuasakan, kita minat custom modifikasi? teruskan minat tu. biar kita dengan minat kita dan pihak berkuasa jalankan tugas mereka. 
  • tiada rasuah. saman pon dah lama dijelaskan