Sunday

breath once again!

kenapa bila Maulidur Rasul baru diri terhegeh-hegeh nak ungkap SELAWAT ke atas junjungan besar,Nabi Muhammad S.A.W ??
Bila tahu ada sambutan Maulidur rasul,malam hari baru cari-cari buku agama or google Selawat Nabi,kalau boleh nak yang ada bacaan arab di-Melayukan(Rumi)..
sebab ape,senang nanti nak print,fotostat ,then bagi kat kawan-kawan yang nak berarak esok pagi.."Kalau salah baca,naya kena gelak dengan kawan-kawan pejabat. Baju dah lah segak,kang jatuh saham lakk."

hakikatnya hidupkanlah Sunnah Junjungan Besar kita..jika kita benar menyintai Baginda..
bukan sebab hari ni hari Maulidur Rasul Sambutan Kebangsaan yang Ke-______
Berselawat,bukan hanya pada hari ini SAHAJA..tapi esok esok dan esok yang mendatang ..
kau tak setuju lantak kau lah.sekadar nasihat sahaja. ampun andai melukai.