Sunday

the adorable Gadis Melayu..

hari ni manyak sejuk.sudah lah cuti, sebab kelantan menang bola. bagus betol.next year menang lah lagi yerk. ameenn..! oh,  sejuk sebab kelantan especially kawasan kubang kerian ni asyik hujan saja. memang sedap guling-guling atas katil peraduan. peraduan?? ehh?? kecoh je. sebenarnya, saya nak sembang pasal peraduan 'hot' dalam kalangan gadis-gadis di luar sana. umum dah tau kot. bila dengar lagu 'jari-jemari menyusun tari", sume automatik mesti pandang on the spot kat tv9. usha aweks-aweks cun kluar tv.  haha. ' tak ke'?? ehh?? tak pe lah kalau saya sorang je camtu kann. tapi saya tak tengok sebenarnya rancangan tu. kekangan masa. hehe. setakat tengok video yang diorang upload kat fb ade lah. 
mencabar gak eyh task diorang. bukan senang tau. perlukan pengorbanan masa,waktu dan jadual harian diorang. 
ok bercakap mengenai juara,semua dah tau kot. Rina Salleh is the winner of Gadis Melayu 3. yeah. beliau memang layak..
actually saya tahu ,kenal Rina Salleh secara tidak formal dalam it ni la.. Rina memang popular dalam kalangan blogger, peminat fesyen muslimah, geng-geng modelling. First time i know her from picture yang Rina shoot ngan Hannah Talents.(nama asal Hannah Studio-modelling agency) . one of the pic yang saya ter-ambil dari page Hannah Studio.. hehe

cantik tak? mestilah.. top Muslimah model~ 
kalau korang nak tau Rina ada buat banyak projek Runaway untuk perniagaannya. Contoh jamuan Hi-tea masa Hari Ibu. i still remember that, sebab sebelum program tu Rina ada post kat page dia, dia nak carik beberapa orang model lagi untuk event tu. ha, dengan penuh semangat saya pun hantar la profile kat email beliau sebab masa tu tengah cuti kann.. tapi sedih, sangat ramai yang talented apply..sape tak nak co-operate ngan Rina Salleh Resources kannn. haa gigit jari lahh.. Impressive, bila  Rina reply my email,full with ayat-ayat yang sopan. (nak tolak application orang bukan senang tau.ehe) memang sgt professional this young entrepreneur..
hehe.. lembut je muka.. suke.suke. ( i'm not lesbo okehh)

to Rina or sis Rina, Congratulation for your title of 'Gadis Melayu'.. wish can always be good icon for Muslimah ,especially.. tunjukkan gadis melayu pun boleh berjaya dalam bisnes, n yang penting Rina dah buktikan  'penampilan bertudung' masa masuk contest nie bukanlah sekadar fesyen..(sebab originally Rina memang dah bertudung..)

pic Rina n supporters..
mostly model cun-cun. haih. suke.suke.!!(sekali lg saya bukan lesbo okeh)

with her parents.. syukur..

note : sape lah yang reka fesyen tudung malam tu eyh?? macam tak kena je? besar sangat atas kepala tu..nampak letih sume peserta.lebih baik pakai tudung Rozita Che' Wan. haha. sedap nama kan. nak tengok google lah sendiriiii...heheh

ade SALE. Shawls. tudung 4 segi. Mai tengok mai !!!