Tuesday

Giveaway raya Sakan by Cik Bihaa ..


Saya suka memakai shawl ,especially pashmina, sebab saya nak jimat masa. hahah.. statement pelik kot anda pernah dengar kan. tapi pada saya hakikatnya memakai pashmina sangat cepat ,tak sampai 5 minit. Tak perlu gosok (iron) dengan terlalu lama dan teliti seperti anda kerutkan dahi menggosok tudung bawal supaya esok kawan sekuliah tak nampak satu garisan kedut pun.haha. (jahat.tapi benar dong).
then senang nak lilit pasmmina, sebab panjang. Dan bole lah adjust bagi labuhkan. tutup dada sikit. Anda cuma memakai beberapa keronsang saja. like me, i luv to pin at the side of my right ear. of coz bukan betul2 kat ear tu laa kann.hahah.
ehh Shawl biase pun saya pakai gak.. sebab gorgeous and very cheerful design.. like what Cik Bihah jual kat blogshop beliau.. hehe..(ambik berkat promo blogshop Cik Bihah..)
So, kengkawan yang nak join giveaway yang susah nak didapati di pasaran, maka cepatlah klik ke link di bawah ini.. 
CIK BIHAH Trendy Shawl

berita baik, cik Bihah kasi 15% discount tuk student ipt yg jadi follower blog n use ipt's address. hehee. jimat scholarship weh!!

ehh lupa lak.. syarat nye nak at least 1 pic..hehe..
so here we go..



tengok. ne snap guna webcam tau. sebab xde photographer nak hire i. haha. i bought this from Cik bihah tau. punya susa nak cari pashmina yang tak turun warna. mostly,huish.

nak upload gak. ne pic masa dinner Heathex last Saturday. hehe. Simple.

note : saje update tuk entry emas ini. bye. study. busy. and alone. it's me.


Wednesday

i like you. sebab suka artis lelaki ini.

hye.
frankly,if u wanna ask the list of  my favourite musician , yes, i would say mostly of course male artist.
kenapa? kenapa??
bukan sebab tak suka musician perempuan. Suka bah. 
tapi satu sebab yang mantap, yang ada pada musician lelaki adalah.............
nah, contoh yang ingin ditampilkan. SS501.WAhhh... 
Suke.suke .suke..


eheehe..

wow. smart. looking good in black.
cuba dengar lagu Love ya-SS501. kaat youtube ke. boleh jatuh cinta ooh..hoho

perasan tak. baju diorang memang cover banyak-banyak dengan segala jenis kot lah apa aksesori tangan lah.kalau buat persembahan apa pun,wardrobe mostly lengan panjang.
pendek kata,''tutup aurat''. haha
"diorang pakai camtu sebab korea sejuk la!!".
ehh yeke. yeke?
tapi yang ne...

ok dah. dua dah cukup. 
nanti orang cendiakawan,alim ulama terus lari dari blog saya ini. (macam ade je??)

so,can you get what i'm trying to say,here??

kalau saya, agak lemas perut kalau melihat pemakaian artis sebegini. terutama dalam video diorang. 
ok. korang suka. sexy habis. itu hak korang. jangan saman2 pulak ok. ahahah~ 

ini baru artis korea. yang mat saleh belum tengok lagi. huhuu.. 

dan sebab tu saya suka anda..
biarlah orang sibuk-sibuk ngata yuna pakai tudung tapi pakai legging ketat. believe me, nanti lama-lama longgar lah kan..haha.

padan tak??hehe. 
aena letak this as profile pic,ade orang tnya," apasal  letak gambar apek kat sebelah??". "pakwe cina ke?". haha. lawak gilaa.. ni gamba Heo Young Saeng. from SS501
uhh sweet..mata kecil,.. idaman tuh..hahaha.. 

note : saya terkaya kejap. sebab tiba2 angka bank naik bilangannya. oh JPA. i luv u !! Mak cakap, hargai. jangan beli yang merepek-repek. (cam tau-tau ja anak dia camna.haha). sebab bukan senang kerajaan nak percaya kat kita. kasi duit selambak tuk belajar dengan selesa. dah la Kelas tak start pun lagi. aiseyh. tergoda tau tengok semua benda sekarang neh.huhu.

Sunday

Perkahwinan Campur : sebab nak anak 'mix' atau Dakwah ??


"Dan di antara tanda-tanda kekuasaan Allah ialah, Allah menciptakan isteri-isteri bagi kamu dari jenis kamu sendiri, agar kamu dapat hidup tenang bersama mereka. Kemudian Allah menciptakan kasih-sayang di antara kamu (antara suami-isteri)" [Surah Ar-Ruum: 21]

Apa pandangan apabila kamu mendengar seorang gadis muslimah tiba-tiba membuat keputusan untuk mengahwini seorang lelaki beragama Buddha,berlainan negara contohnya...pasti orang ramai atau kaum kerabat si gadis tu akan pandang dulu kan sama ada mampu ke tak dia nak hidup bersama dengan lelaki tersebut. Paling kritikal, fikiran tentangan nasib apa pegangan agamanya akan kukuh seperti dahulu?? atau berkarat dek reaksi oleh molekul-molekul oksigen dan wap air di tengah-tengah persimpangan??
ok. saya tak tau nak hurai dari aspek agama dengan lebih mendalam, bukan tak reti tapi takut tersalah tembak lak.dosa2. tapi saya suka membaca artikel pasal perkahwinan campur/ dakwah muallaf melalui perkahwinan.

untuk kali ini cukup lah kalau saya hanya nyatakan persoalan tentang isu sebegini.
  •  bagaimana kita mahu mengetahui sudah layak atau tidak si gadis itu mahu menerangkan islam kepada bakal suaminya itu?? ada ke garis panduan yang cakap hanya sesetengah 'perempuan muslim' yang macam ni,macam ni ' je boleh berdakwah kepada pasangan yang muaallaf.
  • orang selalu cakap,lelaki muslim kalau berkahwin dengan perempuan bukan muslim tak pe, sebab senang nak didik. yeke???? kadang-kadang fikir macam betul juga. anda rasa??
tapi, kalau ada yang nak berkahwin campur just sebab ber'imagine' mahu anak yang muka hensem cun melecun kalah Cristiano ronaldo,memang tersasar ah niat anda kan. sebab tak tau lagi mampu ke tak.opss lazer you. (you baru tau ke?.haha.)

k. itu saja.

note : tak habis-habis diserang.
" Ko ne tak puas ber'facebook' lagi ke sampai buat page ko sendiri??". 

Geng,betul2 saya tak dak idea nak balas.emm bukan xde idea,tapi malas nak laayan manusia sebegini. saya tau saya bukan selebriti atau artis yang sering berkumandang di majalah.eh x. radio/tv. tapi tak semestinya artis je boleh ada page klo ko nak tau. Sebab saya rasa saya sudah menjadi 'multipurposes' punya orang, kira page tu jadi tempat untuk saya share pape pasal 'kerja'.like update shawls baru dari blog ke.
jelas ke penerangan ne? pas ne malas ah mau jawab2 soalan kanak2 macam ne.
lagi satu sebab kewujudan page ku itu adalah:
cun kan angka atas neh?? hehe.. tapi sory,saya tak boleh approve seramai itu. fb personal dah meletup. ramai da saya cuba remove/filter. kebanyakan lelaki aa..yang tak kenal langsung,letak pic ntah sape2 and nama macam baca signboard tengah jalan. dan juga yang jenis spesies 'mulut longkang'. macam mana tuh?? emm....like suke bagi ayat-ayat makian/lucah. so,Sory-sory. saya memang utamakan gadis-gadis/wanita sahaja sekarang ne.