Tuesday

A waRm LOVE to Stylish Muslimah..

while i was doing my 'blogwalking' just now, then i saw a blog's link which seems so familiar,.
and the entry shown my pic.
ouhh,what is it??
then i knew that "Stylish Muslimah" made a review about my outfits..
waa.. i'm Very happy.. because i love the blog so much..
ada macam2 input pasal fesyen muslimah,. apa yang boleh dipakai,sesuai atau tidak menurut syarak..
but yea, some of my pic doesn't look good..
so i need you, my friends to give your own comment regarding the outfits.. or if you're interested wanna know more about fashion for muslimah throughout the world, you can read about them also.

feel free to visit this Blog yea !!

note : alhamdulillah, doc said 'things' will be better soon...

Wednesday

Listen to my heartbeat..

tak de pape yang menarik berlaku dalam hidupku sekarang.
tak. pada  masa kini.
uhm tak. pada tahun ini.
atau aku sedang lalui jalan yang salah??
pilihan ni macam tak tepat dengn jiwa aku.
tapi.. 
tu laa.
xboleh cakap kuat kuat.
nanti korang tau isi hati aku.
--memang la tak bes nak tau pasl aku kann.
tapi asal baca entri neh??? hahaa
orait2. serious2. 
aku butuh waktu. (bahasa indon bukan carut keh)
aku mau wktu menyenangkan kembali hatiku ini.

ini bukan koleksi sajakku okeh.hehe
i support brasil. tapi tak fanatik. ada orang cakap kita orang asia,so support la Asian team. jpan or korea. i said tak nak. kalau Lee Dong Wok ke Kim Bun ke yang sepak bola tu i support ahh. siap seludup masuk kapal kargo gi south africa tengok FiFa. haaaahha.
Asal semua orang minat Shahir neh?? i da chop ritu. bila da jadi juara , bersepah satu malaysia minat beliau. so bye lah Shahir.
Sekarang suke Ayim mentor. bior lah beliau dah terkeluar. 
Tapi sangat rock.talented. versatile. cool. confident. cute.
nak nangis woo dengr nama ayim kena kluar malam tuh. (sebab kredit susut pegi undi mamat comey neh.hoho)
tengok. sebab lagi satu i suke dia sebab mentornya. Mus May beb. Rock habes. Lagu2 semua 'berhantu' . kalau nak pastikan kata-kata ku ini, try putus cinta ,bg yang berpasangan, then lagu "SENdIRI" . tak menangis ,tipu ahh ko bhai.

gadis cantik sila lah rajin-rajin kan dirimu klik blog ini,banyak koleksi cun2. yang penting banyak yang susah nak carik kat blogshop lain. Para lelaki macho yang nak kasi hadiah kat mak ke,kawan ke, adik beradik ke, gf ke,isteri ke, mai laaa tengok keh.. : Shawls in the garden
daaa~

note : bola, bola gak. jangan lupa member2 seislam kita yang sedang berjuang di Gaza. Pray to them always yea... ameen~

the Nawaitu and we will not go down..!!!

Antara Niat Dan Manis Bicara
Satukan Di Dalam Satu Denyutan
Di Mana Jiwamu Pasti Bahagia
Kembali Bersemi Insani..

Lafazlah Setulus Hati Nurani
Bukakan Maksud Tersimpan Di Hati
Biarpun Pedih Menyeksa Naluri
Nawaitu Tuntutan Batin Suci..

Usahlah Engkau Selindungkan Bayangmu
Renungi Asal Kejadian Dirimu
Berjalan Tunduk Bukan erti Kau Kalah
Tebarkanlah Serata Jiwa...

Usahlah Engkau Persalahkan Kakimu
Andainya Rebah Di Bumi Mu Sendiri
Mungkinkah Ada Kesilapan Semalam
Lafazkanlah Sejujur Hati...

Ketulusan Insan sejati
Mencerminkan Budi Pekerti
Kesungguhan Menyingkap Makhfi (Rahsia)
Kebenaran Diri Yang Suci...

Hanya Jiwa Yang Tulus Mengerti
Kemanisan Nawaitu Hati
Ketenangan Dalam Mencari
Keredhaan DariMu Tuhan…

syahdu dengar lagu ini.. Teringat zaman sekolah dulu,rajin dengar lagu nasyid neh,..huhu... (sekarang pun dengar jugak wpun rock)  .. boleh mengalir air mata ku..wu......

Al-fatihah kepada vokalis kumpulan RAbbani ini.. Allahyarham Ustaz Asri Ibrahim..


"....Women and children alike
Murdered and massacred night after night
While the so-called leaders of countries afar
Debated on who’s wrong or right....

But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight..............." 
      (a song for GAZA by Michael Heart)

Thursday

menjawab tag rakan-rakanku... huhu

Assalamualaykum..

ok sebelum aena memang tak nah reply or respond pape pasal tag/award from friends.. sebab busy.hehe .thus banyak pulak soalan personal. really personal to tell lah kan..heheh
so,dengan ini,diisytiharkan aena menjawab 2 tag/award sekaligus. hehe.

yeah. ini AWARD dari  cik muniey

1. apa yg bmain di fikiran anda sekarang ini?
mandi.makan. dan cara untuk menambah duit poket mak.ehe

2. apakah nama samaran anda?
aena. adik.

3. berikan 3 org yg anda syg.
mak. ayah. helaena.(orangkah tuh??)

4. panggilan untuk si dia.
si dia? sape?? ikan di laut kah?? ahaa.

5. hadiah yang anda impikan dari seseorang yang istimewa.
Pape je yang 'dia' mampu..

6. blog manakah yang anda suka lawati?
yang ade dlm list sy..

7. tagkan kpd 10 rakan blogger anda.
10?? sorang dah la.. k.. 
to my beautiful blogger mate yang kamceng, ZELLA.  


ohh ade satu lagi tag. haiyaaa!!!
ini dari teman sekampung aena. Amalina.


1. Who's urself at home?
anak yang comel.
suka cari pasal.
adik bongsu yang berbudi bahasa.
kadang-kala nakal macam raksasa dipanah ultraman.
lengkap x...????

ini mak. sahabat baik ku... 
ini ayah.. kawan paling sporting..


2. Who urself besides a friends?
 me??
kawan yang cool. tapi banyak kerenah.
if u find me very friendly, acting so skemaaa. it's not me. it's not my original lahh.
uhm.sape yang rapat gila tau lah kan aena macam mana. 
ok. ni yang paling satu kepala.
habes sume my secret diorang tau.ahaha..

 ni pun sama. 
kiri,my beloved x-rumate. love her. beliau sangat memahami diriku. 
kanan, Suen. kita kamceng gak kan..????ehe~
selain sebagai kawan, saya seorang pelajar yanng malas. kadang-kadang saja berdedikasi. 
itu saja.

3. 5 things that you aspire but have not achieve yet.
    -Grad sebagai seorang Doktor Perubatan.. InsyaALLAh..
    - Pegi menunaikan haji atau umrah.
    -Have my own boutique
    -uhm ntah.
    -kahwin.hoho. dengan seseorang yang sayang gila kat saya. belum jumpa. tapi saya tunggu....

4. who is your spouse's name?
     belum kahwin ahh geng. so. unknown ahh. hahahah

5. 5 things you like most about your partner?
     funny. saya bole ketawa even tengok muka dia...
     solat 5 waktu sehari semalam.
     Islam
     tak clubbing,minum suma. merokok?? kalau ex-smoker boleh gi la,,..
     Suka makan PEDAS..!!! (senang nak masak.ahah)
 

6. the date when you couple?
     -

7. the bitter memories with your EX-partner?
     xtau. ade memory ke?/ i'm loss of memory laahh..ehehe


8. What is your love theme song?
    Humko hamise chura lo....


9. what changes you want to see from your EX-partner?
    memperoleh isteri lebih cun dariku.ahahah~


10. tags 10 of your others friend.
      tak mo lah. tag Zella gak la.... 
tata..penatlah jawab sume ne..pasne xmo jawab daaa... huhu. (bajet dva.) 

heehe. k. Salam alaik..
Jangan tinggal solat kawan-kawan..