Tuesday

PANDRA : Gurindam Jiwa


hye yea! Assalamualaikum all !!!
lama tak usik blog ini. aduh,sudah busyuk pun ada.haha
Aena update juz wanna share a performance that our team, Pasukan Pantun USMK kk did during Course Nite PSP.

banyak gila kontroversi kot. tapi biar la,
i do believe, art has its own 'soul'..

( click for a large view)
Advert ini sangat SUPERB n Cantekk.. Salute to Najihah. beliau sangat berbakat dalam multimedia. Any enquiry about her work, please do contact me.haha.(i'm serious !)


Konsep :
kami bawakan konsep pantun dalam dialog drama, serta dialog percakapan biasa adalah secara spontan. huh yang tu yang best tu..haha.

sinopsis :

seorang gadis desa, bernama Bidara, asyik terkenangkan kekasih hati, Iskandar yang sudah 3 purnama jauh dirantauan.kemudian, kekandanya, Chempaka( i le tuhh), datang cuba mahu mengadu domba dan menyucuk si Bidara supaya melupakan Iskandar. seterusnya, menasihati Bidara supaya mencari kekasih yang baru..haha jahat ke?? xkkan..comel je waatak ne..
kemudian, Nek Siantan pula cuba nak mengembalikan semangat Bidara supaya jangan termakan dengan kata-kata Chempaka..
"kalau ada jodoh, takkan ke mana."..
then...........Pak Belatuk datang...membawa khabar...hu..hu...
haha...korang tengoklah ending nya ok.
tapi video tak lah hebat sangat sebab kitorang pun mintak tolong member yang rakamkan.. thanks Ifa ;)


disyorkan agar anda menonton dengan menengar melalui headphone. more clear . ;)











pa pe pun, memang tak dapat nak gambarkan sekalung,dua kalung penghargaan pada pihak yang tolong kitorang persembahan kitorang ini..
TDA komen 'its a brilliant show'. waaah..
to all, arigatou !!!



sirih   kuning  diberi nama
diarak    jauh beribu batu
sirih    junjung kami terima
tanda ikatan sudah bersatu..

note : dengan rasa berat hatinya ,daku terpaksa menolak offer untuk photoshoot a magazine ******.
ditanya sebab ku terpilih. " sebab tinggi awak lebih 165 cm." padahal tinggi ku 165.6 cm je kot.hahaha
bila cermin muka sendiri, baik tak payahlah...sangat tak layak. nanti habiskan make-up diorang aja.hahahaah