Sunday

'Id Milad sa'id.. عيد ميلاد سعيد

Selamat ulang tahun Sayang...
To that Javanese-Malay woman i proudly wanna wish u A great Happy birthday to you.....
owh yea. Yes. She's my mum. The only and never again got any mum besides her.

A dedication for You MOM ::::

Dalam dentuman guruh ku gagah bersuara..
panahan petir cuba membatasi aku..
aku tetap berdiri..
walau lututku ternampak sendinya,dalam kulaian
tetap mahu ku tatapi.
kerna di situ..
adanya...
kamu.......................
kenangan berlegar dalam orbit waktuku
membias wajahmu kelam sayu.................
engkau tetap..
segar bersinar
tampak tenang.. walau... hatimu luka..
luka disiat pilu oleh kerenah anakmu
iaitu seperti aku dalam jelmaan hitam..
kau ibuku...........
sudi mendengar rengekan tak beruntungkan
padamu..
ku permata dariNya.
walau buruk, busuk aku..kau cium bayangku
menyusunkan langkahku agar  kembali padaNya............................

( a lyric/poem i made to madam Noor mala.9.57pm.21st of march 2010)


di hari persaraan beliau..
Senyum Simpul noo......!!

Bersama guru-guru SMK SERI Balik Pulau..hari terakhir beliau di situ..






Selamat bersara juga kepada Cikgu mohd Zahari.(baju putih)






ambOii naik Beca lagi tuh..Tau lah duduk kat Penang..ahahaha
about 32years 10 months owned the status as a Science teacher..
i'm gonna n always salute u MOM !!

 

bersama pasangan hidup yang dicintai..eh kucinta juga..!!

mak, maaf andai adik bukan anak yang baik,bukan anak yang bijak pandai serta cekap.tapi diri ini sering berusaha untuk melakukan yang terbaik dan sewajarnya..
Forgive me,what i've done. those fault upon you..

****
note: happy birthday also to all my frens who was born in march. feb also. besties since i was kid,Shahila,amalina. Wish u all happy,n get bless always from ALLAh swt.
ameen.

here.. am i addicted to the traditional songs again..pulakk..

Pandang-pandang hati berkenan

Tidur malam wajah terbayang

Renung-renung hati keliru

Siapakah dihatimu



Jeling-jeling malu memandang

Dua mata bertenteng mata

Harap-harap ulang ketemu

Bimbang nanti resah menunggu



Lama-lama.....lama apa

Lama rindu...pada siapa

Pada teruna idaman



Rasa-rasa....rasa apa

Rasa pilu...eh! kenapa

Hai dia buat tak tahu



Jauh-jauh....jauh apa

Jauh hati....hati siapa

Hati kita yang terluka



Rasa-rasa....rasa apa

Rasa malu...eh! kenapa

Tangan bertepuk sebelah



Dapatkah....kuinginkan

Hatimu dan hatiku

Berpadau jadi satu



Jauh-jauh orang berpesan

Yang disana sedang merindu

Harap-harap masa terluang

Ada waktu ingin bertemu



Jauh-jauh menuai padi

Tidak lalang tumbuh sebentang

Harap-harap kasih menjadi

Dua jiwa berpasangan



Cintaku cintamu

Suci berpadu

Rinduku rindumu

Mekar menjadi satu



Dua jiwa berpasangan

Dua cinta berpautan

Senandungkanlah alam

Irama cinta suci

--ini lagu syura la..nazam berkasih.. cool kan??hehehe..


is looking for Mr. Rite ,rite now.
ceh.
tadak ah.
not interested to any indvidual with chromosome XY yet.full stop.
 
***************************
 
note : apa pandangan anda pada seorang(opposite sex) yang rasa gelabah bila terserempak dgn anda, cuba larikan diri, and buat tak tahu bila anda berada disisinya. ini kuiz riang ria. jawablah kalu sudi.
Nak pi tido.
Waah manyak happy laah dah siapkan kerja kurus.eh kerja kursus etnik. Sebab da dilantik jd 'ketuat' group tu, dengan bangganya i make up assignment dengan kata-kata yang puitis.hahahha..
ok.member cakap ini pic budak gilo.haha pape je laa..


peace !!

Tuesday

PANDRA : Gurindam Jiwa


hye yea! Assalamualaikum all !!!
lama tak usik blog ini. aduh,sudah busyuk pun ada.haha
Aena update juz wanna share a performance that our team, Pasukan Pantun USMK kk did during Course Nite PSP.

banyak gila kontroversi kot. tapi biar la,
i do believe, art has its own 'soul'..

( click for a large view)
Advert ini sangat SUPERB n Cantekk.. Salute to Najihah. beliau sangat berbakat dalam multimedia. Any enquiry about her work, please do contact me.haha.(i'm serious !)


Konsep :
kami bawakan konsep pantun dalam dialog drama, serta dialog percakapan biasa adalah secara spontan. huh yang tu yang best tu..haha.

sinopsis :

seorang gadis desa, bernama Bidara, asyik terkenangkan kekasih hati, Iskandar yang sudah 3 purnama jauh dirantauan.kemudian, kekandanya, Chempaka( i le tuhh), datang cuba mahu mengadu domba dan menyucuk si Bidara supaya melupakan Iskandar. seterusnya, menasihati Bidara supaya mencari kekasih yang baru..haha jahat ke?? xkkan..comel je waatak ne..
kemudian, Nek Siantan pula cuba nak mengembalikan semangat Bidara supaya jangan termakan dengan kata-kata Chempaka..
"kalau ada jodoh, takkan ke mana."..
then...........Pak Belatuk datang...membawa khabar...hu..hu...
haha...korang tengoklah ending nya ok.
tapi video tak lah hebat sangat sebab kitorang pun mintak tolong member yang rakamkan.. thanks Ifa ;)


disyorkan agar anda menonton dengan menengar melalui headphone. more clear . ;)











pa pe pun, memang tak dapat nak gambarkan sekalung,dua kalung penghargaan pada pihak yang tolong kitorang persembahan kitorang ini..
TDA komen 'its a brilliant show'. waaah..
to all, arigatou !!!



sirih   kuning  diberi nama
diarak    jauh beribu batu
sirih    junjung kami terima
tanda ikatan sudah bersatu..

note : dengan rasa berat hatinya ,daku terpaksa menolak offer untuk photoshoot a magazine ******.
ditanya sebab ku terpilih. " sebab tinggi awak lebih 165 cm." padahal tinggi ku 165.6 cm je kot.hahaha
bila cermin muka sendiri, baik tak payahlah...sangat tak layak. nanti habiskan make-up diorang aja.hahahaah