Saturday

my non-Rhapsody of 2009..and you..

Assalamualaykum...

Baru selesai mengajar si Mei Fong biologi tadi..
walaupun saya tak pandai..tapi boleh la kalau nak guide sikit-sikit...



Good Luck okeh Dear!!

Just wanna sneak minutes to update and say that i won't longer have much time to socialise in this 'cyberspace'. Because??? this laptop gonna be taken by 'his' owner,my MOM..hhohoh dah tak boleh berkonfrontasi dah sama beliau ,kerana muktamad~leave this laptop before u back to usm..
aduhh nak tunggu si bumblebee tu siap, bila lah yea..(bumblebee itu laptop saya). Cepatlah kembali ke pangkuan ku ok bumblebee..tak perlu ku merempat ke pc orang lagi..



si ikan kembung mula interframe~
orang berkulit sawo matang memang nampak cerah dalam pic kamera.jadi, jangan tertipu ok.

Jadi , selamat tinggal saya ucapkan pada tahun 2009 yang ternyata memang banyaklah suka duka yang ku tempuhi.oh,tak tempuh saja,alami lagi. Paling menggembirakan pada saat Aena dapat result masa Exam Pro 1 after year 1..memang cuak, rasa nak mati pun ada.. tapi,syukur untuk itu.. Tapi ntah..saya rasa sedih sangat sebab tak dapat nak adapt dengan baik untuk 2nd year ni.. Rasa macam nak rewind balik masuk ke tahun dua..if possible..nasi udah menjadi bubur yuk... Orang bilang masih punya waktu untuk terus menghadap hari-hari yang akan datang..

serta paling menyedihkan,pabila hati ini,dikecam teruk,teruk dan kejam sekali!! oleh manusia bernama 'lelaki'.. mungkin sebab tu kadang-kadang  i macam seksis kot..hhaaha..(melampau dah tu!!)..sampai sekarang i pun tak pastilah macam mana nak percaya pada kata-kata lelaki bila dia bersuara pasal cintan-mintan ni.. Sampai lelaki yang nak kenal ngan daku kat stesen bas tadi kena ludah dengan gua..Opss silap.."saya".(tipu!saya tak pernah ludah di merata-rata tempat.tapi rasa macam nak buat macam tu jah.rasa loya bila kau puji-puji,padahal ntah ada niat jahat).
Tapikan..memang ada lelaki yang luhur..macam menitikberatkan aurat perempuan..seperti menghadiahkan 2 pasang stongan(stokin tangan) dan buku agama..walau bagaimanapun,jutaan terima kasih diucapkan dan mengharapkan beliau berjumpa dengan muslimah yang selayaknya..
menyedihkan juga pabila harimau kecil a.k.a kucing kesayangan saya Pianka telah hilang..(Rest in Peace). Beliau dikatakan telah bunting,lantas hilang setelah beberapa bulan yng lalu..Banyak spekulasi daripada adik-beradikku yang mengatakan 'Pianka telah disorok/diculik oleh rumah ****. haih. Harap-harap beliau sihat sentiasa..i Love u Pianka!!!



ok dah. tak nak daring lagi..bye korang. Tadi puas ronda-ronda bersama-sama dengan sis ku..heheh...



**********
Kupu-kupu riakkan sayapnya
menundukkan aku pada sang mata layu
mungkin aku belum menitip corak-corak lesu dari wajahnya..
pada sendi dia sudah melurutkan kata-kata itu..
buat aku terpaku..
ini bukan dusta ria..
rancak mewarnai
pentas aku..
dan kamu..
****

Selamat tinggal 2009!! (nangis cam biol sekejap.)




note : macam mana nak jadi gadis yang lembut?? ???
Saya rasa,doktor semuanya lembut-lembut belaka.ahahaha....