Monday

Biopsied my Most "SUWEY" day ..huhuh

sorry,entry ini cuba mahu meluahkan perasaan saja.....plus sessi motivasi kan diriku  yg tinggi ini.
sekali lagi saya tak de pape pun yang ilmiah untuk korang..cehh yer yer je minah neh!!
Emm hari ini, baru saya sedar.. Tak semuadah ABC untuk kau nak pakai "white coat" sampai 5 years..kadang-kadang kita mungkin tersidaikan white coat itu untuk setahun,2 tahun lagi..rasa macam semakin hampir situasi itu.


Kalau mak,ayah bangga dengan apa pendidikan kamu sekarang, huh,Hanya ALLAH saja lah yang tahu apa yang kamu rasa dan tanggung di lubuk sanubari..memang bila fikir mudah-mudah, rasa nak pergi cari kerja ja lah terus, tapi tu lah,..nak jaga genetik gak kan..hehe.eyh tak, harus dan mesti belajar walau ke hujung nyawa!! (wah!)


i confess, nothing to be proud with my academic status since i mula schooling dulu.. Kalau yang mak senyum-senyum tu, cuma rezeki dari HIM saja.. i really2 weak actually...
***
my fren tadi baru ulaskan, we, "white coat" student banyak habiskan msa-masa cuti ke apa mid-sem break ke apa yang student lain rasa, with "studying"..emm no time nak rasa holiday canggih2.hahaah


tapi kan dear,this is what people called, sacrifice.. kita tak belajar untuk nak top-up ilmu sendiri, but, kita belajar untuk  melihat dan berkhidmat untuk rakyat MAlaysia ni pada suatu hari,n insyaALLAH..


that's why, my doctors ramai yang cakap, "jangan ingat result SPM yang bersepah-sepah A boleh tentu awak dapat menjawat karier neh..because, u need to be very-very hardworking and non-give-up learner..sakit penat lelah pendek kata simpan sendiri.."
(dalam hati angguk-angguk macam burung belatuk,konon2 insaf~)

akhirul kalam..just nak cakap saya tak perform bagus exam ini.. Saya harapkan sinar-sinar untuk lepas neh..
(sediihh sangat..plus down sangat2..)


i cried while i was talking to my mum just now..thanks MAK,KAK AYA, u all gave me strength from your voice..(sebab i dunno nak cerita kat sapa lagi..)


tq sebab baca,Aena pergi dulu...

AENA is Kuat !!!! 
GOOD luck Diri sendiri!!
and all MEDDEN year 2 09/10

banyak tul kan pic mask macam muka OPtimus Prime dalam blog ne kan??
ahahahahahha..


note : ohh jadual blogging saya lepas ini : 8.00-9.00pm(mintak-mintak lah..tak mau over dahhh,tata!!)