Sunday

Cooking at morning of eidul adha..tip for acne.huih



Assalamualaykum..holla..
naa..ini ada resepi untuk anda semua..ceh,tak la..kitorang punya..
tapi tengok-tengoklah ye..
cuci mata..
hehehe..
Ayam Masak merah .
Best. sehingga menjilat jari.ok.
tengok meh.,


Ayam yang separuh masak



masukkan mentega..
jgn komen periuk yang cun itu. tanda parut itam itu adalah bukti memasak adalah rutin harian.hahah



ingredients: halia,bawang and their happy family dikisar terlebih dahulu.
asap sangat hebat.kalah jampi serapah tok moh Nyiang rapik.hahaha


masukkan bunga2 cinta.ehh ehh, bunga lawang,and the geng okeh.


then, masuk cili yang dah dikisar..




kacau-kacau-kacau sampai sebati yuk!!


masuk susu sejat.
"toin,toin,toin!!"

kacau-oh kacau oh kacau lah mereka..



then, masukkan ayam yg separa masak satu-persatu..lemah gemalai yea..


oh, ha ne kira nak touch up la kan. masuk air cili yang berlebihan tadi.


perghh!!! Superb oh men..!!! sebenarnya ada step yang tak ditunjukkan. masa nak masukkan garam and perisa sikit.
ok. selamat mencuba.
Semoga suami anda tertarik pada anda lagi.(haaha ckp mcm dah ada experience lak.)

sebenarnya, saya budak baru belajar..si pemasak/chef: Kak Aya. hahahaahah

ini helaena saya. Saya sayang kawan rapat saya ini. nangis tawa riang bersama dengannya. harga dia pun Masyallah..makan KFC pun 3 kali boleh ulang.
Saya rindu dia. ok helaena kita jumpa lagi ok.

oh ini ada petua untuk jerawat jahanam. especially Muslim.

Ibn As-Sunni menyebut dalam bukunya riwayat daripada sebahagian isteri Nabi s.a.w yang menceritakan,

“Rasulullah s.a.w pernah menemuiku, ketika itu di jariku tumbuh seperti jerawat. Baginda s.a.w bertanya, “Engkau mempunyai minyak wangi zarirah?”. Aku menjawab, “ada”. Baginda berkata, “Bubuhkanlah pada jerawatmu itu lalu ucapkanlah doa:





“Allahumma musa-ghiral kabiir wa mukabbiras saghiir, sa-gghir maabi”
Ertinya: Allah Yang Mengecilkan Yang Besar dan Yang Membesarkan Yang Kecil, kecilkanlah jerawatku ini

Dikeluarkan oleh al-Hakim dan beliau berkata “Sanadnya sahih namun ia tidak dikeluarkan oleh al-Bukhari dan Muslim dan dikuatkan oleh az-Zahabi.