Sunday

boleh tukar agama!!! Islam di sini Berpelembagaan~

Assalamualaykum~

Tajuk yang kontroversi. tapi oppss~
i'm not the one who used to kill my religion.

to all Malay Muslim, read this. Read,Read and Read.
Got mind to think beyond this~
You know what's going on, and of course, your position and the position of our Ummah in Malaysia.

Perlembagaan ini Taghut dan Jahiliah.

Melalui kes:

Leonard Teoh Wee Leong , dalam kes murtad nor aishah bukhari. Apabila aisyah dimurtadkan,

Kita telah berjaya membawa lari aishah untuk menyelamatkan AQIDAHnya, bawa balik ke
kampung, duduk dengan mak dan ayahnya, Hajah Samiah dan Haji Bukhari.

Semasa aishah duduk di situ, di rumahnya, tiba-tiba Haji Bukhari mendapat satu saman, saman tu ialah satu read harbaes corpous (istilah undang²) dikeluarkan oleh mahkamah tinggi malaya kuala lumpur, dalam permohonan itu, Leonard Teoh wee leong memohon mahkamah tinggi malaya kuala lumpur menggunakan ARTIKEL 11, PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN, BACA DENGAN BAB 36 KANUN ACARA JENAYAH memohon supaya mahkamah tinggi memerintahkan Haji Bukhari dan Hajah Samiah menyerahkan dan membebaskan anak mereka, aishah bukhari kepada mereka UNTUK DIMURTADKAN, DI ULANGI UNTUK DIMURTADKAN, UNTUK DIMURTADKAN.


Dalam bahasa orang kampung, orang bukan islam boleh minta mahkamah supaya bapak melayu serah anaknya untuk dimurtadkan, menggunakan undang-undang persekutuan malaysia. Haji Bukhari tak mampu berbuat apa-apa sebab tak ada peruntukan undang-undang atau akta untuk dia menyekat tindakan mahkamah. Walaupun Haji Bukhari mempunyai Al-Quran dan Hadith sebagai perlembagaan usang yang tidak diterima pakai dalam mahkamah, ia hanya sah untuk adat istiadat dan majlis-majlis rasmi sahaja.

(Jadi, apa hak kamu Muslim, berada di negara islam yang tidak mampu memebela kemaslahatan aqidah rakyat nya, hanya kerana perlembagaan yang sebulat seketul dicipta oleh Penjajah. Apa sebenarnya guna Al-Quran dalam kes-kes sebegini, mereka tidak tahu.tak tahu.tak tahu.hu
h!)

Kes kedua:


Hartina Kamaruddin became Hindus with a new name Nivashiny Rajeswaran. Ayahnya Haji Kamarudin seorang penjual sate di pekan kampar…. Hartina ke kuala lumpur untuk bekerja di sebuah bank, tidak sampai setahun
anak balik ke rumah, dah jadi hindu, HINDU DALAM KEADAAN DI BENARKAN OLEH
UNDANG-UNDANG NEGARA, PERLEMBAGAAN NEGARA.
Bila hartina balik dalam keadaan murtad menggunakan nama
Nivashiny Rajeswaran, maka Haji Kamarudin Cuba nak selamatkan anaknya, dan hindu yang murtadkan anaknya serang dia ( Bapak mana yang nak biarkan anaknya dimurtadkan, abang mana yang nak biarkan adiknya dimurtadkan.

Cuba kita bayangkan salah seorang ahli keluarga kita murtad….. Haji Kamarudin cuba selamatkan anaknya dan dia pergi ke rumah si hindu tu untuk selamatkan hartina, dia dihalang dan haji kamarudin mencederakan lelaki hindu tu.
Dan dia berjaya membawa lari hartina…. Dan Haji Kamarudin merasakan dia sudah selamat kerana ini adalah negara islam d
an tindakannya menyelamatkan anaknya dari dimurtadkan tentu suatu tindakan yang betul TAPI DIA TERSILAP. Haji Kamarudin ditangkap kemudian dipenjarakan selama 8 hari.
Selepas itu, Haji Kamarudin, seorang bapak yang cuba selamatkan aqidah anaknya DIHERET KE MAHKAMAH MAJISTRET PETALING JAYA, MAHKAMAH MAJISTRET KUALA LUMPUR,
MAHKAMAH MAJISTRET KAMPAR DAN JUG
A MAHKAMAH TINGGI IPOH DENGAN TUDUHAN DI BAWAH SEKSYEN 325 KANUN KESEKSAAN,

KAMU HAJI KAMARUDIN DENGAN INI DITUDUH MENYERANG POLAN BIN POLAN, YANG TELAH MEMURTADKAN ANAK KAMU, YANG DENGAN ITU KAMU MELAKUKAN SATU KESALAHAN, YANG J
IKA SABIT, BOLEH DIHUKUM DI BAWAH SEKSYEN YANG SAMA DENGAN HUKUMAN 7 TAHUN PENJARA.


SEORANG bAPA, SEPERTI MANA DIA AKAN MENYELAMATKAN ANAK NYA YANG HANYUT DEK ARUS SUNGAI YANG DERAS, SEPERTI ITULAH JUA DIA,SI BAPA NAK SELAMATKAN AQIDAH ANAK, NAK SELAMATKAN SYAHADAH SEORANG
ANAK…MASUK DALAM JAIL…INILAH DAULAH ISLAMIAH KITA…


HAJI KAMARUDIN DIGARI TANGANNYA, DISERET KE KANDANG ORANG SALAH DALAM KEADAAN TUNDUK…..MENITIS AIR MATANYA…KATANYA PADA PEGUAM ZULKIFLI NORDIN “SAYA MENANGIS KERANA SAYA BERDIRI DI ATAS BUMI ORANG MELAYU, PEMERINTAH MELAYU, SAYA NAK SELAMATKAN AQIDAH ANAK SAYA, TAPI SAYA YANG KENA….
AL-QURAN DAN HADITH TIDAK ADA KUASA DALAM NEGARA YANG DIKATAKAN NEGARA
ISLAM INI UNTUK MENGHALANG ANAK-ANAK MELAYU DARI DIM
URTADKAN……..
SIAPA YANG MENGEKALKAN PERLEMBAGAAN INI……SIAPA YANG MENYEBABKAN
AISYAH BUKHARI DAN HARTINA DAN BERIBU ORANG MELAYU MURTADKAN TANPA ADA SEKATAN DALAM UNDANG-UNDANG…..SEBALIKNYA ADA PERUNTUKAN YANG
MENGIZINKAN….


SIAPA ITU???? TEPUK DADA, TANYA SELERA!!


فَمَن يُرِدِ ٱللَّهُ أَن يَهۡدِيَهُ ۥ يَشۡرَحۡ صَدۡرَهُ ۥ لِلۡإِسۡلَـٰمِ‌ۖ وَمَن يُرِدۡ أَن يُضِلَّهُ ۥ يَجۡعَلۡ صَدۡرَهُ ۥ ضَيِّقًا حَرَجً۬ا ڪَأَنَّمَا يَصَّعَّدُ فِى ٱلسَّمَآءِ‌ۚ ڪَذَٲلِكَ يَجۡعَلُ ٱللَّهُ ٱلرِّجۡسَ عَلَى ٱلَّذِينَ لَا يُؤۡمِنُونَ (١٢٥)

And whomsoever it is Allah's will to guide, He expandeth his bosom unto the Surrender, and whomsoever it is His Will to send astray, He maketh his bosom close and narrow as if he were engaged in sheer ascent. Thus Allah layeth ignominy upon those who believe not. (Al-An'aam - 125)

Maka sesiapa yang Allah kehendaki untuk memberi hidayat petunjuk kepadanya nescaya Dia melapangkan dadanya (membuka hatinya) untuk menerima Islam dan sesiapa yang Allah kehendaki untuk menyesatkannya, nescaya Dia menjadikan dadanya sesak sempit sesempit-sempitnya, seolah-olah dia sedang mendaki naik ke langit (dengan susah payahnya). Demikianlah Allah menimpakan azab kepada orang-orang yang tidak beriman. (AL'AN'AAM -125)


"buat peringatan kepada diriku, jangan sesekali terlangkah kepada sesuatu yang bole menghilangkan aqidah ku. Walau seasyik mana pun dunia hari ini, akan ku tegarkan dan simpulkan 'tali Allah SWT' dalam diriku.. Syukur aku punya ibu bapa yang telah membenihkan dan memelihara agama yang suci ini sedari ku kecil lagi..besar sungguh nikmat yang mereka hadiahkn padaku.. Ketidaksempurnaan ku ini, akan ku jadikan sebagai lantera untuk mengecap iman dariMu.."
*************

THANKS TO : http://www.sim.org.my/modules/newbb/makepdf.php?type=post&pageid=0&scale=0.66&post_id=5501